Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΧΑΝΙΑ & ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Star Daratsos
Ενοικιαζόμενα δωμάτια στα Χανιά

Τα Χανιά
Ο νομός Χανίων προσφέρει σπουδαία αξιοθέατα, αρχαιολογικού αλλά και φυσικού ενδιαφέροντος. Ανάμεσα στα σημαντικότερα μουσεία είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, το Μινωικό Πλοίο, το Λαογραφικό Μουσείο, πολλά εκκλησιαστικά μουσεία στις Μονές της περιοχής, το Σπίτι Ελευθέριου Βενιζέλου και πολλά άλλα. Εντός πόλης, αξιόλογα είναι ο Τέμενος Κιουτσούκ Χασάν («Γυαλί-Τζαμισί») στο ενετικό λιμάνι, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η συνοικία Καστέλι με τα μινωικά ερείπια και το παλιο μέγαρο του Ρέκτορα, το Φρούριο Φιρκά και τα αρχαία τείχη στην συνοικία Τοπανά.
Στη γύρω περιοχή ξεχωρίζουν η Μονή Αγίας Τριάδας και η μονή Καθολικού στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, ο εθνικός δρυμός με το φαράγγι της Σαμαριάς, οι Σιδερόπορτες, η Αγία Ρούμελη, Η Πολυρρήνια και η μονή Χρυσοσκαλίτισσας. Επίσης, σημαντικές τοποθεσίες είναι το φρούριο του Φραγκοκάστελλου, η Απτέρα, μία πόλη του 5ου π.Χ αιώνα που ήρθε στο φώς από ανασκαφές μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο και άλλα.

 Παραλίες
Καταπληκτικά νερά, βλάστηση, τεράστιες αμμουδιές. Οι παραλίες των Χανιών μας περιμένουν.

Λιμνοθάλασσα Μπάλου
Μέχρι τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’90, μόνο οι ντόπιοι ψαράδες γνώριζαν τον όρμο αυτό, όπου έβρισκαν καταφύγιο και άφθονη ψαριά. Τουρίστες και ελεύθεροι κατασκηνωτές κατακλύζουν σήμερα το τοπίο που θυμίζει περισσότερο παραλία εξωτικού νησιού παρά ελληνική ακτή. Ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά, ψιλή άμμος σαν πούδρα που σε πολλά σημεία έχει ροζ χρώμα και τοπίο άγριας ομορφιάς. Πρόσβαση: Βρίσκεται 56 χλμ. βορειοδυτικά των Χανίων και 17 χλμ βορειοδυτικά της Κισσάμου, από την οποία μπορείτε να φτάσετε με καραβάκι.

 

Γραμβούσα

Η παραλία βρίσκεται στο ομώνυμο νησάκι, βορειοδυτικά της περίφημης λιμνοθάλασσας του Μπάλου. Το τοπίο με τα πεντακάθαρα νερά συμπληρώνει το φρούριο που δεσπόζει από πάνω της αλλά και το σκουριασμένο κουφάρι ενός πλοίου που ναυάγησε πριν από πολλά χρόνια. Είναι ιδανική και για όσους αγαπούν την εξερεύνηση του βυθού. Πρόσβαση: Με δικό σας όχημα ή με το ΚΤΕΛ από τα Χανιά ως το λιμάνι Κισσάμου και από εκεί με τα εκδρομικά καραβάκια για Γραμβούσα και Μπάλο.

 

Ελαφονήσι

Η διάσημη μακρόστενη χερσόνησος, δίνει την αίσθηση ξεχωριστού νησιού με παραλίες που θυμίζουν Καραϊβική. Στο σημείο που σπάει η χερσόνησος το νερό δεν ξεπερνά το ένα μέτρο και δημιουργείται μια μικρή λιμνοθάλασσα, ιδανική για παιδιά. Η ανατολική παραλία είναι πιο οργανωμένη και δημοφιλής γι'αυτό αν προτιμάτε περισσότερη ησυχία, κατευθυνθείτε στις παραλίες εκατέρωθεν της χερσονήσου ή περπατήστε μέχρι να βρείτε ένα από τα απομονωμένα κολπάκια. Πρόσβαση: Βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Κρήτης, 76 χλμ από τα Χανιά.

 

 

Φαλάσαρνα

Πολυβραβευμένη και διάσημη, αποτελείται ουσιαστικά από πέντε συνεχόμενες παραλίες, με τις δύο κεντρικότερες να είναι οι πιο αγαπημένες. Λευκή άμμος, εξωτικά νερά και άπλετος χώρος για όλους. Έχει μεγάλα οργανωμένα τμήματα αλλά και πιο απομονωμένα κοντά στα βράχια και τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φαλάσαρνας. Πρόσβαση: Βρίσκεται 59 χλμ. δυτικά των Χανίων.

 

Άγιος Ιωάννης, Γαύδος

Αν η Γαύδος θεωρείται ένα από τα νησιά των μοναχικών αποδράσεων, αυτή η παραλία αποθεώνει το χαρακτηρισμό. Ανάμεσα σε πεύκα και κέδρους που προστατεύουν τους «οδοιπόρους» από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, η ολόχρυση άμμος ενισχύει την αίσθηση της απομόνωσης στο άγριο αφρικάνικο τοπίο. Έχει ψηφιστεί από το Discovery Channel ως η δεύτερη καλύτερη παραλία στο κόσμο, μετά την Χαβάη. Πρόσβαση: Βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Γαύδου, δυτικά από το Σαρακήνικο. Θα φτάσετε με το ΚΤΕΛ από το λιμάνι που θα σας αφήσει στον κεντρικό για να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα και στη συνέχεια θα διασχίσετε τους αμμόλοφους για περίπου 15 λεπτά ως την παραλία.

 

Σαρακίνικο, Γαύδος

Μεγάλη παραλία με αφρικανικό τοπίο, μεγάλα κεδροδάση τριγύρω και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Κοντά στην παραλία θα δείτε το κτίσμα στο οποίο έμενε ο εξόριστος Άρης Βελουχιώτης, ο ιδρυτής του Εθνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (Ε.Λ.Α.Σ.). Πρόσβαση: Βρίσκεται 1,5 χλμ. από το λιμάνι από το οποίο μπορείτε να φτάσετε με λεωφορείο ή με τα πόδια.

 

Και άλλες πολλές παραλίες σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε!